dinsdag 16 juni 2015

Linda Jansma - Verbroken ****

Ethisch hacker, Mara de Wolff, krijgt opdracht het netwerk van mediabedrijf Dutch Broadcast Group te testen op veiligheidsrisico’s. Het duurt niet lang voordat ze informatie onder ogen krijgt die niet alleen het bedrijf, maar ook haarzelf ernstig in gevaar brengt. Ze ontdekt dat iemand op het punt staat een ingenieus opgezet plan ten uitvoer te brengen, dat duizenden mensen het leven kan kosten en waarvan de gevolgen heel Nederland zullen treffen.

Thrillerauteur Linda Jansma wordt regelmatig omschreven als publiekslieveling, en dat is ze ook. Haar bescheiden, oprechte en warme persoonlijkheid klinkt door in haar schrijfstijl. Het kost de lezer dan ook geen enkele moeite om met de hoofdrolspeelster mee te leven. Bij elk boek gaat dat haast als vanzelf, zo ook in haar nieuwste thriller 'Verbroken'.

Jansma deinst er niet voor terug om actuele zaken in haar boeken aan te kaarten. Zo ging 'Schuilplaats' in op -soms verborgen- zaken rondom pleeggezinnen, raak je in 'Doelwit' verstrikt in de gruwelen rondom eerwraak en vertelt 'Tweestrijd' op aangrijpende wijze over de gevolgen van huiselijk geweld. In haar nieuwste thriller duikt de succesvolle auteur in de wereld van de hackers, ethische hackers wel te verstaan. Deze computerdeskundigen gebruiken hun kennis van het hacken om verborgen gaten in beveiligingssystemen op te sporen en te dichten. Hoewel dit niet een onderwerp is wat mij heel erg aanspreekt is dat totaal geen belemmering geweest bij het lezen van 'Verbroken'. Jansma heeft haar research goed gedaan; gaandeweg de gebeurtenissen worden een aantal technische hoogstandjes op professionele wijze uit de doeken gedaan, waardoor ook mijn interesse werd gewekt.

Ethisch hacker Mara de Wolff begint enthousiast aan haar nieuwe opdracht. Ze is goed in wat ze doet en dat maakt haar werk dubbel zo plezierig. Maar dat plezier slaat al snel om in regelrechte angst wanneer zij op onverwachtse zaken stuit. Mara is niet geheel zeker van haar zaak en besluit haar ontdekking nog even voor zich te houden. Maar voor ze nader onderzoek kan verrichten wordt ze slachtoffer van een inbraak, waarbij al haar computerapparatuur en harddisks worden ontvreemd. Al snel komt Mara tot het verlammende besef dat haar leven ernstig gevaar loopt. En niet alleen dat van haarzelf. De onheilspellende bedreigingen die haar ten deel vallen wijzen allen naar hetgeen Mara nog veel meer lief is dan haar eigen leven...

Linda Jansma zet met 'Verbroken' wederom een thriller van formaat neer. Haar zo karakteristieke schrijfstijl voelt als thuiskomen wanneer je genietend aan het lezen slaat in de wetenschap dat je nog een heel, steengoed, boek voor je hebt. Jansma weet de personages zo levensecht neer te zetten dat je de beelden bijna als in een film aan je voorbij ziet trekken. Dat deze gave niet onopgemerkt is gebleven bewijst een recent bericht van uitgeverij De Crime Compagnie waarin aangegeven wordt dat er serieuze belangstelling is voor de filmrechten van 'Verbroken'. En volkomen terecht. Maar voor het zover is: zorg dat jij ook zo'n scherp geprijsd exemplaar van 'Verbroken' kunt bemachtigen, kruip lekker weg in je luie stoel en maak je op voor weer een geweldig leesavontuur!


Auteur: Linda Jansma
Titel: Verbroken
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Pagina's: 350
Genre: Thriller
ISBN: 9789461091352
Prijs: 6,95
Ebook: 7,99

Nieuwsgierig geworden naar dit boek? Bestel snel via onderstaande link,
of ga naar uw plaatselijke boekwinkel!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten