dinsdag 28 juli 2015

Anita Larkens - De betrokkenen ****

De veertienjarige Eliza is als enige aan de brand ontsnapt waarbij haar broertjes en zusjes zijn omgekomen. Documentairemaakster Nora legt de nasleep van dit drama vast. Gaandeweg de interviews raakt Nora meer en meer verweven met de levens van de betrokkenen.
Als Eliza's beste vriendin verdwijnt, komt alles op scherp te staan. Wat verbergt Eliza?
Het zijn uitgerekend de filmbeelden van Nora die een verontrustende waarheid onthullen.

Tijdens een vreselijke woningbrand sterven er zes kinderen van het gezin Hoft. Alleen Eliza overleeft, omdat zij ten tijde van de brand niet thuis was. Samen met documentairemaakster Nora probeert ze de omstandigheden waarin dit gruwelijke drama zich heeft kunnen voltrekken in kaart te brengen. Geleidelijk komen er steeds meer geheimen boven water. Wat heeft zich daadwerkelijk afgespeeld en wie zijn nu echt de schuldigen? Hoe vaker Nora de betrokkenen spreekt, hoe ingewikkelder de geschiedenis wordt. Als ze dan ook nog verliefd wordt op een van hen is de ravage niet meer te overzien.

Anita Larkens debuteerde begin 2015 met 'Schaduwdochter'. Daarmee liet de auteur al zien zeer zeker wat in haar mars te hebben. Ik was dan ook enorm benieuwd naar haar tweede thriller 'De betrokkenen'. Larkens weet wederom vele verhaallijnen in een vaatje te stoppen, maar loopt daarmee soms eng dicht tegen de scheidingslijn van 'spannend' naar 'to much' aan. Hoewel elk draadje op zich enorm goed in elkaar steekt, zijn het er soms iets teveel om 'De betrokkenen' vloeiend te laten lopen. 

Ondanks dat ben ik enorm te spreken over de schrijfwijze van deze sympathieke auteur. Wanneer je eenmaal de proloog van deze thriller hebt gelezen, is het wegleggen van 'De betrokkenen' gewoonweg geen optie meer. De ingrijpende gevolgen van de brand, het stilzwijgende vermoeden dat deze niet spontaan is ontstaan, de erbarmelijk slechte omstandigheden waarin de kinderen in het gezin Hoft opgroeiden, de kleine tipjes van de sluier die worden opgelicht...dat alles weet de lezer absoluut te prikkelen om door te willen lezen. Knap gedaan!

Op de cover vermeldt Uitgeverij De Crime Compagnie dat het hier een psychologische thriller betreft. En daarvan is geen letter gelogen: onder de oppervlakte laat Larkens vele verzwegen gebeurtenissen broeien, wachtend op diegene die besluit dat alles nu maar eens open en duidelijk op tafel moet komen. En dat het daarmee een spannende ontknoping dreigt te worden is dan ook onvermijdelijk...

Auteur: Anita Larkens
Titel: De betrokkenen
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Pagina's: 300
Genre: thriller
ISBN: 9789461091499
Prijs: 14,95
Ebook: 4,99


Nieuwsgierig geworden naar dit boek? Bestel snel via onderstaande link,
of ga naar uw plaatselijke boekwinkel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten