maandag 2 september 2013

Nathalie Pagie - De toneelclub ***

Na een traumatische relatie verhuist Elin naar een andere stad om een nieuw leven op te bouwen. Dat lukt aardig; ze vindt een leuke baan en pakt ook haar liefde voor toneel weer op door zich aan te sluiten bij een toneelgezelschap. Langzaam krijgt Elin weer grip op haar leven. Maar dan loopt ze een oude bekende tegen het lijf en dat roept nare gebeurtenissen uit het verleden naar boven. Gebeurtenissen die ze het liefst wil vergeten. Elin ziet zich genoodzaakt een drastisch besluit te nemen; als ze niet weer het slachtoffer wil worden zal ze af moeten rekenen met de demonen uit haar verleden.


Nathalie Pagie, woonachtig in Breda, (1974) is tekstschrijver en communicatieadviseur. ‘De toneelclub’ is haar debuut, waarmee zij haar grenzen verlegt naar het auteurschap. Momenteel werkt Pagie aan haar tweede boek.

De proloog vormt een krachtige binnenkomer wat er voor zorgt dat ‘De toneelclub’ veelbelovend van start gaat. Maar toch weet de auteur de spanning die zij opbouwt niet geheel vast te houden. En dat is jammer want de ingrediënten voor een goede thriller zijn volop aanwezig. Bovendien nodigt haar onderhoudende manier van schrijven zeker uit tot lezen. Ook de personages worden goed uitgewerkt; het kost de lezer totaal geen moeite om zich in te kunnen leven. De omschrijving van het gevoel van wanhoop wat  Elin overvalt als zij zich geconfronteerd ziet met haar vroegere plaaggeest, getuigt van een sterk inlevingsvermogen. Dat zorgt voor herkenning bij de lezer; hebben we niet allemaal ooit in ons leven te maken gehad met een persoon die ons zo in een hoek wist te drijven? De manier waarop Elin omgaat met deze gevoelens, haar drastische aanpak en de heftige gevolgen daarvan, worden treffend weergegeven.

Kortom: ‘De toneelclub’ is een prettig leesbare thriller, maar had hoger gescoord wanneer Nathalie Pagie de beloofde spanning beter had weten waar te maken. 
Ik ben erg benieuwd of Pagie dit in haar tweede thriller recht weet te trekken, voor mij zou dat een extra ster in mijn beoordeling betekenen.

Hierbij wil ik Uitgeverij Boekerij hartelijk danken voor het toesturen van een recensie-exemplaar van "De toneelclub'. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten