woensdag 26 maart 2014

Presentatie 'Doelwit' van Linda Jansma in The Read Shop in Almere


Al vroeg gingen mijn moeder en ik gezellig samen op weg naar Almere om de presentatie van Linda Jansma bij te wonen. We waren ruim op tijd dus was er uitgebreid de kans om bij te kletsen met de diverse boekliefhebbers die in grote getalen waren gekomen. Linda werd bedolven onder de bloemen en cadeautjes.

Ilse Karman, uitgeefster van De Crime Compagnie, opende de presentatie. Zij roemde Linda Jansma om haar schrijven, haar bereidheid om mede-auteurs te hulp te schieten en liet haar weten heel blij te zijn met de samenwerking.
Daarna nam Linda het woord. Ze bedankte de aanwezigen voor hun komst en zei dat ze daar echt enorm blij mee was. Maar een iemand in het bijzonder was helaas niet aanwezig en dat was een vrouw die haar door middel van haar eigen ervaringen heel erg heeft geholpen bij het tot stand komen van 'Doelwit'. Jansma had haar graag het allereerste exemplaar van haar nieuwe thriller willen overhandigen als dank, maar helaas durfde de vrouw het niet aan om te komen. 
Dat geeft maar weer aan hoe heftig en ingrijpend de gevolgen zijn van eerwraak, het onderwerp van 'Doelwit'. En dat kwam dan ook flink binnen bij de aanwezigen, die muisstil stonden te luisteren.
Het eerste exemplaar werd nu uitgereikt aan haar uitgeefster Ilse Karman, zeker niet de eerste de beste! De auteur bedankte Karman voor al het vertrouwen wat zij altijd in haar stelt, en voor de samenwerking waar zij altijd erg veel plezier aan beleeft.

Daarna was het de beurt aan Natasza Tardio, auteur van o.a. 'Moordvrienden', die naar Almere was gekomen om haar collega te interviewen. Aangezien alle aanwezigen Linda al kenden startte Tardio het interview vanuit een andere invalshoek, zo stelde zij de auteur vragen omtrent de manier waarop zij aan een boek begon. Ook vroeg zij welk personage de auteur het meest dierbaar was. Het antwoord was 'Janine' uit 'Caleidoscoop'. Linda bewondert haar  omdat ze de kunst verstaat om zich vanuit het niets op te werken. Maar ook de hoofdpersoon uit 'Houvast' is haar dierbaar; zij heeft het meest van de auteur zelf in zich.

Na het interview was er de gelegenheid 'Doelwit' te kopen en door Linda te laten signeren. Dat resulteerde in een enorme rij voor het tafeltje waarachter de schrijfster had plaatsgenomen; dat haar boeken geliefd zijn, en Linda als persoon ook, was duidelijk. Drankjes en nootjes werden rondgebracht en al snel was iedereen met elkaar in gesprek.

Zelf ben ik ook nog even boekhandel The Readshop doorgelopen, wat een prachtige, ruime opstelling! Overal waar je keek zag je boeken, geweldig. Het bood een mooie omlijsting voor de presentatie. Maar bovenal was het erg gezellig. Een ieder die daar was was een even groot boekliefhebber.Velen ken ik via Facebook, maar ook door Leesfanaten. Sommigen van hen zag ik nu voor het eerst in levende lijve, erg leuk! Ook Ad van de Lisdonk was naar Almere gekomen, hij is een collega-auteur van De Crime Compagnie. En uiteraard was Mike van Barneveld aanwezig; hij maakte de ene foto na de andere.
Uiteindelijk gingen we nog allemaal met Linda op de foto, als afsluiting van een hele leuke dag!

Bekijk hier de foto's....


2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor deze mooie samenvatting Sandra. Het was een hele gezellige dag, en nu beleef ik alles nog een keer. Super :)

    BeantwoordenVerwijderen