vrijdag 21 maart 2014

Saskia Noort - Debet ****

Als tv-producer Michel Brouwers om het leven komt bij een auto-ongeluk, staat echtgenote Karin er plotseling alleen voor. Het rustige leventje dat ze had, blijkt één grote leugen te zijn. Langzaam raakt ze al haar zekerheden kwijt. Nog in diepe rouw om de dood van haar man, moet ze afstand doen van haar huis en ook de financiële zaken blijken niet goed geregeld te zijn. Berooid en wanhopig moet Karin vaststellen dat de enige die haar lijkt te kunnen helpen, de man is die ze nooit meer wenste te zien.


In Debet heeft thrillerauteur Saskia Noort het scenario van De eetclub bij het einde van het verhaal weer opgepakt. In Debet is het inmiddels ook tien jaar na dato en de nog overgebleven leden van de club zijn ouder geworden, sommige wijzer, sommige niet, maar nog steeds even belust op de nodige drama. En dat kun je met een gerust hart overlaten aan Saskia Noort die haar personages flink laat sidderen, en daarmee ook haar lezers. Na zoveel jaar kost het je wel even wat inspanning om weer op een rijtje te zetten wie ook weer wie is. Maar dat is het absoluut waard; wederom weet Noort je meteen mee het verhaal in te trekken.
Onder andere de geslepen charmeur Simon, zijn hooghartige echtgenote Patricia, de bitter gekwetste Angela en de op geld beluste Ivo maken weer hun opwachting, zij spelen hun spel op hoog niveau. Hoewel de ontknoping wat teveel van het goede is, wordt de spanning wel goed opgebouwd en blijven er geen losse eindjes achter.
  
Wat de thrillerauteur in Nieuwe buren en Koorts niet geheel lukte, krijgt ze nu moeiteloos voor elkaar; eenmaal begonnen kun je deze thriller echt niet meer wegleggen! Of het nu tijdens de afwas is of als je ’s avonds in bed stapt, de intriges blijven door je hoofd spoken. Je wilt zo snel mogelijk weer verder lezen om te weten te komen hoe het verhaal in elkaar zit. Net als bij De eetclub heb ik genoten van Debet; van mij mag dit boek dan ook meteen verfilmd worden.

Eindelijk weer een rasechte ‘Saskia Noort’: spannend, licht verteerbaar, opwindend en zo vol dramatische ontwikkelingen dat het je op het puntje van je stoel houdt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten