woensdag 14 december 2016

Foodsisters - Janneke Koeman en Amande Koeman ****

Dat pondje extra komt niet altijd doordat je te veel eet, maar door het kiezen van de verkeerde voedingsmiddelen. Suiker bijvoorbeeld, dat zit stiekem overal in. Het is dus best nog lastig om een gezonde, smakelijke en simpele maaltijd op tafel te zetten. 
Foodsisters Janneke en Amande zijn twee zussen met een passie voor gezonde voeding. Hun missie is: een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken, ook als je een drukke baan of een gezin hebt. In dit boek vind je vele simpele en gevarieerde recepten die in een mum van tijd op tafel staan en bij iedereen in de smaak zullen vallen. De handige weekmenu's zijn goed vol te houden, ook als je een onverbeterlijke zoetekauw bent.

Foodsisters Janneke en Amande Koeman zijn vooral bekend van hun blog en website Foodsisters.nl .
Hun missie houdt in: gezond eten en een gezond gewicht is haalbaar voor iedereen. Daarbij richten zij zich vooral op het minderen en weglaten van suiker in voeding. En dat betekent niet alleen stoppen met suiker in je koffie en thee, nee, zij leren je de verborgen suikers te ontdekken. Want suiker zit in heel veel etenswaar, soms zonder dat we het zelf weten. In hun boek 'Foodsisters' wordt enorm veel uitleg gegeven. Wat kunnen we doen om die verborgen suikers te ontdekken en te vermijden? En kunnen we dan evengoed nog wel 'lekker eten'? Hoe leer ik gezond te eten en dus beter voor mijn lijf te zorgen?

Ik was persoonlijk erg nieuwsgierig naar 'Foodsisters'. Hun zienswijze en manier van eten spreekt mij erg aan, ik was dan ook benieuwd naar hun filosofie. Ik werd daarin niet teleurgesteld; het boek begint met een gedegen uitleg over het veranderen van ons eetpatroon en het, al dan niet geleidelijk, 'afkicken' van suiker.
Dat dat niet altijd even makkelijk is maar wel enorm veel voordelen oplevert, wordt duidelijk door reacties van hen die ons voorgingen in deze ontdekkingsreis. Dat geeft de burger moed. Het fijne is dat er flink wat weekmenu's worden gegeven, zodat je prima kunt bekijken wat je wilt/ kunt eten op een dag.

Een belangrijke kanttekening bij de weekmenu's is dat deze niet 'op maat' zijn. Het is meer een verzameling van suikerarme suggesties. Mocht je het toch prettig vinden dit programma langere tijd te volgen, dan adviseren de Foodsisters je om de menu's aan te vullen met extra ingrediënten zoals volkorenproducten, zuivel en fruit. Ook dat staat uitgebreid beschreven in 'Foodsisters'. Een weekmenu is gericht op zes eetmomenten op een dag, het terugbrengen van de hoeveelheid suikers en koolhydraten en het toevoegen van meer vezels, groente en pure voeding. Het gevolg is dat je langer verzadigd bent en dus niet de neiging hebt om te gaan snoepen tussendoor.

Ik was verrast door de hoeveelheid recepten; het boek staat er echt vol mee! De prachtige foto's laten je zien hoeveel je kunt doen met simpele ingrediënten. Je hoeft heus geen keukenprinses te zijn om deze recepten te maken. En ook voor de ingrediënten kun je veelal gewoon terecht bij de supermarkt.
De algehele, vrolijke vormgeving is goed gekozen; het wakkert meteen je enthousiasme aan om met de vele tips en recepten aan de slag te gaan.
Kortom: 'Foodsisters' is een duidelijk en informatief boek en zal een uitstekende handleiding blijken te zijn wanneer je de suikers en verkeerde koolhydraten uit je voedingspatroon wilt weren op weg naar een gezond eetpatroon.

Nieuwsgierig geworden naar dit boek? Gebruik onderstaande link,
of ga naar uw plaatselijke boekwinkel:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten