maandag 25 augustus 2014

De wraak van De Wandelhoer ****

Marie heeft eindelijk rust gevonden. Ze is gelukkig getrouwd met Michel en in verwachting. Dan wordt Michel naar Böhmen gestuurd om de opstandige Hussieten neer te slaan en raakt hij gewond. De jaloerse ridder Falko laat hem voor dood achter en bericht Marie dat hij is gevallen. Dit bericht geeft opnieuw een dramatische wending aan het veelbewogen leven van Marie. Zal het lot Marie en Michel weer bij elkaar brengen en kunnen zij wraak nemen op Falko's verraad...?

Hoewel het alweer een tijdje terug is dat ik De Wandelhoer las, kost het me met dit tweede deel totaal geen moeite om weer in het verhaal te komen. De sfeer spreekt nadrukkelijk uit de woorden en al snel ben je terug in het leven van Marie, tegen de historische achtergrond van de 15e eeuw.

Achter de naam Iny Lorentz gaat een Duits schrijversduo schuil. De combinatie van romantiek en geschiedenis doet opnieuw van zich spreken, en zorgt voor een meeslepende liefdesroman. Net als het eerste deel spreekt ‘De wraak van de wandelhoer’ sterk tot de verbeelding. Het krachtige karakter van Marie deed mij zelfs wensen dat ik zelf ook alle ‘problemen’ het hoofd kan bieden en altijd zo kordaat zou kunnen zijn als zij. Marie staat telkens weer klaar om ten strijde te trekken, hoe moeilijk de omstandigheden ook mogen zijn. Heerlijk om je al lezend helemaal te verliezen in deze prachtige geschiedenis.

Haar kracht komt ook tot uiting in haar weigering te geloven dat haar echtgenoot Michel is gesneuveld. Inmiddels bevallen van dochtertje Trudi, geeft Marie haar veilige bestaan op en trekt als marketentster mee met een legereenheid die op weg is naar Bohemen. Moedig biedt zij de ontberingen die ze moet doorstaan het hoofd. Zij heeft maar een doel: haar geliefde levend en wel terugvinden!


Hoewel er ook wat taaie gedeeltes met veel historische details voorbij komen, wat het vlot doorlezen soms bemoeilijkt, is Iny Lorentz er desondanks in geslaagd een wervelend verhaal tot leven te wekken. ‘De wraak van de wandelhoer’ staat bol van romantiek, liefde, gevaar en rampspoed en is daarmee goed voor flink wat uren leesplezier! Een echte aanrader!


Hierbij bedank ik Uitgeverij Xander hartelijk voor het toesturen van een recensie-exemplaar van dit boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten