vrijdag 22 mei 2015

Eva Monté - Te Koop ***

Het is 2013. Nederland zucht onder de crisis. Makelaar Richard Hoek hanteert onorthodoxe methodes om de huizen van zijn radeloze klanten te verkopen. Hij laat echter een spoor van vernieling na. Daar komt zijn vrouw Marlinde pas achter als het te laat is...

'Te koop' is het debuut van Eva Monté,een pseudoniem voor Alexandra en Victoria Nagelkerke, twee schrijvende zusjes. De vlotte schrijfstijl maakt het tot een vermakelijk boek om eens lekker voor te gaan zitten.

Marlinde en Richard vormen samen met hun twee zoons, op het oog, een gelukkig gezinnetje. Alles kan en niets lijkt te gek. Maar is het allemaal wel zo mooi?
Richard en zijn styliste – en minnares – Ghislaine houden er aparte methodes op na wat betreft het verkopen van huizen. Toch doen zij erg goede zaken en dat is precies de reden waarom hun cliënten zich uiteindelijk neerleggen bij de soms absurde eisen. Zo weten zij een invalide man er toe over te halen de aanpassingen in zijn huis weg te laten halen, aangezien dit de verkoop zou bevorderen.

Dat een en ander niet geheel legaal verloopt wordt al snel duidelijk wanneer Richard wordt bedreigd. Hijzelf is van mening dat hij dat wel eventjes kan gladstrijken, maar Marlinde denkt er heel anders over. Zij ontdekt steeds meer dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Tot wanhoop gedreven wendt zij zich tot haar moeder, met wie zij al jaren geen contact meer heeft gehad. Maar dit lijkt juist tot meer spanningen te leiden dan dat het zaken oplost...

'Te koop' begint als een roman maar naar het einde toe wordt het nog flink spannend. Toch wil ik het boek niet onder de thrillers scharen; daarvoor is de spanningsboog niet hoog genoeg en worden de personages niet genoeg uitgediept. Voor mij blijft het een roman. Dat dat geen minpunt hoeft te zijn staat als een paal boven water; het zorgt voor flink wat uurtjes leesplezier. Met de zomervakantie bijna in zicht is 'Te koop' een absolute aanrader voor in de koffer!

Auteur: Eva Monté
Titel: Te koop
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Pagina's: 335
Genre: Roman
ISBN: 9789461091970
Prijs: 14,95
Ebook: 7,99

Nieuwsgierig geworden naar dit boek? Bestel snel via onderstaande link,
of ga naar uw plaatselijke boekwinkel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten