zaterdag 6 september 2014

Jill Mansell - Rozengeur en zonneschijn ***

Sophie Wells werkt als fotografe in de populaire badplaats St. Carys. Ze heeft besloten niet meer aan een relatie te beginnen; dat wil ze niemand meer aandoen. Tot haar afgrijzen valt ze toch voor Josh Strachan, de nieuwe eigenaar van het chique hotel Mariscombe House. Waarom moet juist hij haar dan betrappen op skinny-dipping? Dat wordt een zomer vol rozengeur en zonneschijn!

Sophie is fotografe en heeft na een ellendige relatie alles afgezworen wat negatief was in haar leven en dan vooral de mannen. Ze is haar droom gaan volgen en fotografe geworden. Het geheim dat ze met zich meedraagt blijft geheim, dat heeft ze zichzelf beloofd, evenals het feit dat er geen mannen meer toegang tot haar leven zullen krijgen.  Maar ja, gevoelens blijven gevoelens en uiteraard verschijnt daar de prins op het witte paard.

Tula werkt als barkeepster in een café waar ze het totaal niet naar haar zin heeft en nadat ze een leuke jongen heeft proberen te zoenen die haar prompt vertelt dat hij homo is en het weerbericht alle goeds voor komend weekend voorspelt besluit ze te liegen tegen haar baas, zich ziek te melden en te vertrekken naar haar vriendin. Dat dit echter voorgoed zou worden had ze niet voorzien.

Sophie en Tula, vriendinnen voor het leven en allebei single. De ene woont in een heerlijke badplaats en de ander in een deprimerend dorp. Dan komt de zomer, het mooie weer en ook al willen ze het niet altijd, ook de mooie mannen. De perfecte ingrediënten voor een zomerboek waarbij je lekker weg kunt zwijmelen. 

Jill Mansell schrijft deze roman zoals we van haar gewend zijn. Vlot en romantisch met de nodige humor. Persoonlijk vind ik dit toch een van haar minder  goede boeken. Het lijkt of de ingrediënten iets te vaak gebruikt zijn. Rozengeur en Zonneschijn is in mijn ogen te veel van alles; te voorspellend wat de verhaalstructuur betreft, te onwaarschijnlijk wat de gebeurtenissen in de levens van de personages betreft, te sprookjesachtig en de humor is te ver gezocht. Het leven van Sophie is in eerste instantie leidend, maar allengs komen er een heleboel personages met allemaal hun eigen levensverhaal in voor die veelal in hoeveelheid van verschijnen niet onderdoen voor Sophie.

Kortom, volgens mij heeft Jill Mansell  qua verhaal betere boeken geschreven.

Maar eerlijk is eerlijk,  aan de rand van het zwembad, op je strand- of tuinstoel in de zon of op lange koude winteravonden voor de haard met een wijntje in je hand is dit een prima ‘tussendoortje’ om even bij weg te dromen.  

*Geschreven door gast-recensente Natasja*


Hierbij bedank ik Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het sturen van dit recensie-exemplaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten