vrijdag 26 september 2014

Linda Jansma - Kwetsbaar *****

Vroeg of laat wordt de rekening voor oude fouten alsnog gepresenteerd. Zo ook bij Janine, de mooie en ambitieuze eigenaresse van Club Mercury. Wanneer haar grote liefde voor de deur van de succesvolle dansgelegenheid wordt vermoord, stort haar wereld in. Wie wilde hem dood? Is haar leven en dat van haar dochter ook in gevaar? 


Eind 2010 debuteerde Linda Jansma met de thriller ‘Caleidoscoop’. Inmiddels is deze publiekslieveling niet meer weg te denken uit de thrillerwereld. Het lijkt wel of elk boek wat Jansma schrijft als een komeet omhoog schiet in de lijst van bestsellers. De sympathieke thrillerauteur weet dan ook op meesterlijke wijze haar verhaal over te brengen. Eenmaal begonnen in één van haar boeken is het vrijwel onmogelijk het boek weg te leggen, elke keer opnieuw. Haar personages komen onder haar vaardige hand verrassend tot leven, haar inlevingsvermogen lijkt bijna onuitputtelijk zo treffend geeft zij hun emoties en gedachten weer.

‘Kwetsbaar’ is een vernieuwde editie van het eerder uitgebrachte ‘Caleidoscoop’. De fraaie cover prikkelt meteen je nieuwsgierigheid; de intrigerende oogopslag is pakkend en de tekst op de achterflap geeft je het laatste zetje. Na de eerste bladzijden ben je verloren; de ontwikkelingen in Janine’s leven volgen elkaar in rap tempo op en voor je het weet zit je tot over je oren in het verhaal en kun je bijna niet stoppen met lezen.

Jansma weet de spanning geweldig goed te doseren; nergens zakt het ook maar een fractie in. Sterker nog: in de aanloop  naar de ingenieus bedachte plot neemt de spanning alleen maar toe. De onverwachte ontknoping zag ik absoluut niet aan komen, waardoor ‘Kwestbaar’ voor mij de score van 5 sterren volkomen heeft verdiend!

*Hierbij bedank ik Uitgeverij De Crime Compagnie voor het toesturen van dit recensie-exemplaar.*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten