woensdag 28 oktober 2015

Sandrone Dazieri - Dood de vader *****

In de buitenwijken van Rome verdwijnt een kind en wordt zijn moeder dood gevonden. Colomba, een vastberaden, atletische, knappe, maar getraumatiseerde politieagente, staat onder grote druk de ontvoering op te lossen. Colomba wordt bijgestaan door Dante, hoogbegaafd en briljant en een expert in het peilen en doorgronden van menselijk gedrag. Dante gaat af op zijn intuïtie en denkt te weten wie de dader is. Maar kan Colomba daarop vertrouwen? En durft Dante de confrontatie met zijn eigen verleden aan te gaan en zijn ergste nachtmerrie onder ogen te komen? De zaak blijkt ingewikkelder dan gedacht. Het gaat niet om een enkele crimineel, maar de misdaad is verweven met een organisatie die zich bezighoudt met het manipuleren van menselijk gedrag. Is Dante wel wie hij denkt te zijn?

Toen ik door Xander Uitgevers gevraagd werd 'Dood de vader' van Sandrone Dazieri te recenseren, hoefde ik daar niet lang over na te denken. De tekst op de achterflap sprak mij meteen aan, ook het feit dat de schrijver Italiaans was intrigeerde mij. En mijn intuïtie bleek juist: deze grandioze thriller is het lezen dubbel en dwars waard; de flinke hoeveelheid pagina's staan garant voor heel wat uurtjes spanning!

Wanneer Dante en Colomba elkaar voor het eerst ontmoeten zijn zij niet bepaald van elkaar gecharmeerd. De getraumatiseerde Dante houdt zichzelf staande door volkomen geïsoleerd te leven, alles onder controle te houden en altijd en overal orde en netheid te bewaren. De chaotische Colomba gooit zijn strak geregisseerde leven volkomen overhoop met als gevolg dat Dante de grip op zijn leven kwijt begint te raken. Maar wanneer de gebeurtenissen elkaar in moordend tempo opvolgen, en het langzaam duidelijk wordt dat zelfs de autoriteiten hen laten vallen, is hun enige houvast het groeiende respect voor elkaar. Of het vertrouwen wat daar uit voortvloeit groot genoeg is zal de tijd uitwijzen. Maar tijd is nu juist het probleem....

Sandrone Dazieri heeft met 'Dood de vader' een krachtige thriller neergezet. Een dikke pil boordevol zinderende spanning, razendsnelle actie en de meest ingenieuze complottheorieën. De schrijfwijze van deze Italiaanse thrillerauteur is meeslepend en scherp. Net wanneer je denkt te weten hoe de vork in de steel zit komt Dazieri met een twist op de proppen waardoor je het spoor weer totaal kwijt bent. De auteur geeft zijn personages zo goed weer dat ik de twee hoofdpersonen meteen in mijn hart sloot, verbijsterd raakte door al wat Colomba heeft moeten doorstaan in haar leven en gruwelde bij het lezen van de ontberingen die Dante maakten tot de man die hij nu is.

Na het dichtslaan van 'Dood de vader' kun je alleen maar hopen op meer thrillers met dit weergaloze duo in de hoofdrol. Zeker een aanrader!


Auteur: Sandrone Dazieri
Titel: Dood de vader
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
Pagina's: 560
Genre: thriller
ISBN: 9789401603614
Prijs: 19,95
Ebook: 7,99


Nieuwsgierig geworden naar dit boek? Bestel snel via onderstaande link, of ga naar de plaatselijke boekwinkel!Geen opmerkingen:

Een reactie posten