zaterdag 3 oktober 2015

Voor wie zich afvraagt: "Wie is Marelle Boersma nu eigenlijk?"

Marelle Boersma (geboren in 1957) schrijft inmiddels al tien jaar de ene indrukwekkende thriller na de andere. Zij stelt daarbij actuele misstanden aan de kaak, misstanden die vaak verborgen blijven maar wel degelijk voorkomen. Voor mij persoonlijk geeft dat een extra dimensie aan het lezen van haar boeken. Het feit dat iemand deze -soms angstaanjagende- gebeurtenissen echt heeft moeten doorstaan, bezorgt je huizenhoog kippenvel.


De sympathieke auteur houdt zich echter niet alleen bezig met het schrijven van steengoede thrillers. Sinds 2010 is zij schrijfdocente en schrijfcoach. Boersma geeft cursussen en workshops waarin zij aankomend schrijftalent begeleid en de fijne kneepjes van het vak leert. En dat schrijven een heus vak is, daar ben ik nu wel achter. Je schrijft echt niet even zomaar een boek. Uiteraard moeten alle feiten die je in je verhaal verwerkt kloppen, van de eerste tot de laatste bladzijde, maar ook de spanningsboog moet goed opgebouwd zijn. En de personages wil je het liefst zo uitgebreid neerzetten, dat ze al lezend bijna tot leven komen. En dan heb ik het nog niet eens over de aanloop naar en de uitvoering van de ontknoping van je verhaal...

Dat Marelle Boersma daarbij een waardevol en kundig docent is, heb ik zelf mogen ervaren tijdens een van haar thriller-workshops. De enthousiaste wijze waarop zij haar cursisten deelgenoot maakt van haar uitgebreide kennis, zorgt ervoor dat je bijna staat te trappelen om aan je manuscript te beginnen! Sterker nog; ikzelf zat op de terugweg in de auto al druk te stoeien met steekwoorden en aantekeningen.

Sinds een paar maanden woont en werkt de schrijfster in Portugal. Tegenwoordig organiseert zij ook schrijfvakanties bij haar in Portugal. Is het jouw wens een eigen boek te schrijven, en zou je graag professionele tips krijgen van Marelle Boersma? Ga dan even kijken op de website van de auteur, daar vind je alle informatie!

Casa Dito 10k

Geen opmerkingen:

Een reactie posten